Spaghetti gloriosi

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

500 γρ σπαγγέτι
4 κουταλιές λάδι για τσιγάρισμα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα με λίγο από το πράσινο μέρος
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε λεπτές λωρίδες
350 γρ. κρεμμυδάκια ξυδάτα από βάζο
150 γρ. τόνος από κονσέρβα με λάδι τριμμένος
2 κουταλάκια ζάχαρη σκούρα
1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ άπαχο
1 κουταλιά κύμινo
1 κουταλιά σούπας χορταρικών
1 φέτα τζίντζερ ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τον τόνο να τσιγαρισθεί ελαφρά. Ρίχνουμε γάλα όσο χρειάζεται κάθε φορά για να διατηρείται υγρό το ζουμί. Προσθέτουμε ανακατεύοντας την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, τη ζάχαρη, το κύμινο, τη ρίζα τζίντζερ, τη σούπα και το καγιέν και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr