Σπαγγέτι κριθαρένια με σάλτσα λαχανικών

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

400 γρ σπαγγέτι κριθαρένια
1/2 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη κομμένη σε μικρούς κύβους
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
100 γρ ελιές πράσινες γεμιστές, χωρίς κουκούτσια κομμένες σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
350 γρ τομάτες περασμένες από το τρυπητό
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την πιπεριά, την αφήνουμε να ροδίσει για λίγα λεπτά και έπειτα προσθέτουμε την τομάτα, αλάτι, πιπέρι και τις ελιές. Όταν τελειώσει το ψήσιμο προσθέτουμε το μαϊντανό.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα αναμιγνύουμε με τη σάλτσα. Δεν βάζουμε τυρί.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr