Σπαγγέτι με ρικότα και μελιτζάνες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
3 μεσαίες μελιτζάνες φλάσκες
αλάτι
150 γρ. αλμυρή ρικότα ή πεκορίνο
500 γρ. φρέσκιες ντομάτες ή αποφλοιωμένα ντοματάκια σε κονσέρβα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη και λιωμένη
6 κουταλιές ελαιόλαδο
450 γρ. σπαγγέτι
ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
8 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε κατά μήκος τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Τοποθετείτε τις φέτες μέσα σε σουρωτήρι και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε για τουλάχιστον 1 ώρα ν' αποβάλουν τους πικρούς χυμούς τους και κατόπιν τις ξεπλένετε καλά και τις τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Λιώνετε τη ρικότα με πιρούνι ή κόβετε το πεκορίνο σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το λάδι και το αλάτι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Χτυπάτε την παχύρρευστη σάλτσα ντομάτας στο μπλέντερ και την ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για να διατηρηθεί ζεστή. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο, αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Στη συνέχεια, τηγανίζετε τις μελιτζάνες, μέχρι να ροδίσουν, και τις αφήνετε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε από πάνω με τη μισή ποσότητα του τυριού, προσθέτετε τη σάλτσα και γαρνίρετε με τα φυλλαράκια βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως,...

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr