Σπαγγέτι με σάλτσα από μελιτζάνες και πιπεριές 3 ψήφοι

Σπαγγέτι με σάλτσα από μελιτζάνες και πιπεριές
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


400 γρ σπαγγέτι
500 γρ ώριμες τομάτες
2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες, ξεπλυμένες και στεγνωμένες
2 μεγάλες πιπεριές κομμένες σε φέτες, ξεπλυμένες και στεγνωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 καρότο
1 κοτσάνι σέλινο
λίγος βασιλικός κομμένος
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κάπαρη
50 γρ μαύρες ελιές
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

1. Ζεματίζουμε τις τομάτες σε καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε κομματάκια.
2. Ροδίζουμε το κρεμμύδι σε 2 κουτ. σούπας λάδι, σε χαμηλή φωτιά και σε μια κατσαρόλα σκεπαστή, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο και το μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα και κατόπι τις τομάτες. Αλατίζουμε, ρίχνουμε το πιπέρι και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.
3. Τηγανίζουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες στο λάδι που έχει μείνει, για 10 λεπτά χωρίς να προσθέσουμε υγρά. Περνάμε τη σάλτσα τομάτα από το τρυπητό, την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, την κάπαρη και τις ελιές. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 ακόμα λεπτά.
4. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Ρίχνουμε από πάνω το βασιλικό και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες