Σπαγγετίνι με σάλτσα κρεμμυδιού

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

500 γρ.σπαγετίνι
1 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο
1 ποτήρι τον νερού νερό
3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι άσπρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να ξανθύνει. Το σβήνουμε με το νερό και αφήνουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει σαν κρέμα (περίπου 25-30 λεπτά). Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε την κρέμα και βγάζουμε από τη φωτιά.
2. Βράζουμε, σουρώνουμε και βουτυρώνουμε το ζυμαρικό. Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με το 1/2 της παρμεζάνας, ανακατεύουμε πολύ καλά με δυο πιρούνια για να πάει παντού η σάλτσα.
3. Σερβίρουμε καυτό συνοδεύοντας με άσπρο ξηρό κρασί.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr