Σπαγγέτι με γοργοντζολα και καρύδια 1 ψήφοι

Σπαγγέτι με γοργοντζολα και καρύδια
Σερβίρεται με μια πράσινη σαλάτα, δίνοντας ένα ελαφρό δείπνο, μαζί με ένα λευκό φρουτώδες κρασί.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)

2 κουταλιές βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
120 γρ Γοργοντζόλα κομματιασμένο
1/4 φλιτζ ξινή κρέμα (ή γιαούρτι)
3/4 φλιτζ καρύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο άσπρο πιπέρι κατά τη γεύση
350 γρ σπαγγέτι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να ευωδιάσει. Προσθέτουμε τη Γοργοντζόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την ξινή κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πάρει την υφή κρέμας. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα καρύδια. Βάζουμε αλατοπίπερο.
3. Βάζουμε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να αναμιχθούν και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες