Ταλιατέλες με κρεμμύδια και τυρί stilton

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

* 250 γρ. ταλιατέλες κόκκινες (ντομάτας)
Για τη σάλτσα
* 40 γρ. αλεύρι λευκό
* 60 γρ. μαργαρίνη (μαλακή) ή βούτυρο
* 570 ml γάλα περίπου
* 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
* 120 γρ. τυρί stilton πολύ ώριμο, κομμένο σε μικρούς κύβους
* πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση
1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να γίνει ένας βώλος. Προσθέτουμε 1/4 φλιτζ. γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι το μίγμα να στερεοποιηθεί και πάλι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας από λίγο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να γίνει σαν παχύρρευστη σάλτσα. Δεν βάζουμε γάλα αν πηγαίνει να σβολιάσει, παρά αφού διαλύσουμε το βώλο. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
2. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσει.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
4. Ρίχνουμε το τυρί και το κρεμμύδι στη σάλτσα με μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράσει.
5. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr