Βερμιτσέλι με φρέσκες αντζούγιες και μελιτζάνα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
4 αντζούγες φρέσκες
2 αντζούγες παστές
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
3 μεγάλες ώριμες τομάτες
1 κίτρινη πιπεριά
125 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
l κουτάλι. σούπας κάπαρη
4-5 φρέσκα φύλλα βασιλικού (ή λίγα ξηρά)
420 γρ βερμιτσέλι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βγάζουμε τα εντόσθια, πλένουμε και κόβουμε σε φιλέτα τις φρέσκες αντζούγες. Ξεπλένουμε τις παστές αντζούγες με κρύο τρεχούμενο νερό και αφαιρούμε τα κόκαλα. (Εν ανάγκη χρησιμοποιούμε 4 στραγγισμένα φιλέτα αντζούγας από κονσέρβα, αντί για παστές αντζούγες.)
2. Σοτάρουμε ολόκληρες τις ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου στο λάδι, τις βγάζουμε και τις πετάμε; προσθέτουμε τις παστές (ή από κονσέρβα) αντζούγες και τις κομματιάζουμε μέσα στο λάδι. Προσθέτουμε τις φρέσκες αντζούγες, ψιλοκομμένες, και τη μελιτζάνα. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας και γυρίζοντας προσεκτικά, μετά προσθέτουμε τις τομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες (από κονσέρβα, αν θέλουμε). Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες, τις ελιές χοντροκομμένες, την κάπαρη και το βασιλικό. Βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι κατά τη γεύση. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και σερβίρουμε με το ψάρι καυτό και το μίγμα της μελιτζάνας.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr