Ζυμαρικό με πατέ πράσινης ελιάς και τρία τυριά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

400 γρ ταλιατέλες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζάνι (125 γρ) πατέ πράσινης ελιάς
4 κουταλιές σούπας κρέμα
1/2 φλιτζάνι (50 γρ) τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζάνι (60 γρ) τυρί τσένταρ τριμμένο
1/2 φλιτζάνι (50 γρ) τυρί γραβιέρα τριμμένο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε ελαφρά με λάδι ένα βαθύ πυρίμαχο δοχείο.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
3. Αναμιγνύουμε το λάδι, το σκόρδο και το πατέ πράσινης ελιάς με το ζυμαρικό και μετά το ανακατεύουμε με την κρέμα. Βάζουμε πιπέρι μαύρο και το μεταφέρουμε στο προετοιμασμένο πιάτο.
4. Ρίχνουμε από πάνω τα τυριά. Το ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει τραγανή η επιφάνεια.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr