Ζυμαρικό με σάλτσα από τομάτες και ελιές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά

250 γρ λιγκουίνια, σπαγγέτι ή μαλλιά αγγέλου
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
500 γρ τοματάκια φρέσκα ξεφλουδισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα
2-3 κουταλιές σούπας ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά τσαγιού Γούστερσιρ σως
3/4 φλιτζάνι ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά κομμένες σε φέτες
1/4 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια και κομμένες
2 κουταλιές σούπας βασιλικός φρέσκος κομμένος
τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να γίνει διαφανές, αλλά να μη σκουρύνει.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις τομάτες και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει σαν πολτός, περίπου για 8 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα λοιπά συστατικά και ζεσταίνουμε καλά. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τυρί παρμεζάνα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr