Ριγκατόνι σικελικά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 μελιτζάνα περίπου 700 γρ.
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κονσέρβα των 800 γρ. ψητές ντομάτες ολόκληρες
1.5 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1.5 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μπούκοβο
500 γρ. ριγκατόνι
1 φλιτζ. καπνιστή μοτσαρέλα κομμένη σε μικρούς κύβους
Εκτέλεση
1. Ξακρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε κομμάτια του 1 εκ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τηγανίζουμε τη μελιτζάνα στο λάδι για 7 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας που και που.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ντομάτες και τις σπάζουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και το μπούκοβο. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό φυλάγοντας 1 φλιτζ. από το νερό του.
4. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό που φυλάξαμε μέχρι νε επιτύχουμε την επιθυμητή υφή.
5. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το τυρί, το αφήνουμε να λιώσει ελαφρά και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr