Ροδακινόπιτα μελωμένη

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 1/2 ποτήρια αλεύρι
μια πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο σκόνη
1 κουταλάκι baking powder
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι χυμό ροδάκινο χλιαρό
4-5 ροδάκινα ή νεκταρίνια
λίγο αρμπαρόριζα ψιλοκομμένη
1/2 ποτήρι άχνη
4 κουταλιές κορνφλάουρ
επιπλέον άχνη για στολισμό
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το baking powder, το αλάτι, τη βανίλια και τον κόλιανδρο.
2. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά με τα δάκτυλα μέχρι να απορροφηθεί όλο το λάδι. Προσθέτουμε το χυμό και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά.
3. Κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ & την αρμπαρόριζα. Αναμιγνύουμε καλά.
4. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα πάνω σε χαρτί κουζίνας για εύκολη μεταφορά. Βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι το ένα φύλλο να καλύπτει καλά τη βάση και τα πλευρά, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ενώνοντας τις άκρες. Τρυπούμε ελαφρά με πηρούνι σε 5-6 σημεία.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC πάνω και κάτω αντίσταση για περίπου 50 λεπτά.
6. Πασπαλίζουμε το ζεστό γλυκό με άχνη.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr