Σαλάτα με σπαράγγια πέστροφα και μάραθο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 βολβό μάραθου
1 μάτσο σπαράγγια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
500 γρ. πέστροφα φιλέτο , χωρίς κόκαλα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
75 γρ. βλαστούς από μπιζέλι
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο, αλατισμένο νερό βράζετε τις πατάτες για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν . Τα στραγγίζετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν . Καθαρίζετε το μάραθο και τα σπαράγγια χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών , στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό .
2. Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού , μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και προσθέστε τόσο λάδι ώστε να τριπλασιαστεί σε όγκο . Αφήστε κατά μέρος .
3. Νοστιμέψτε τη πέστροφα καλά , ρίξτε της πάπρικα και τρίψτε με λίγο λάδι . Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέστε το ψάρι , με τη πλευρά που έχει το δέρμα προς τα κάτω . Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή , στη συνέχεια να γυρίστε και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ή μέχρι να ψηθεί , αλλά να έχει ακόμα ροζ στο κέντρο . Μεταφέρετε τις πέστροφες σε ένα πιάτο , με τη πλευρά που έχει δέρμα προς τα πάνω , και αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
4. Στραγγίστε τα σπαράγγια και το μάραθο , και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με το βλαστούς από μπιζέλι ,τις πατάτες και τον άνηθο . Περιχύστε το ντρέσινγκ μουστάρδας πάνω από τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά . Βάλτε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr