Σαλάτα των πειρατών

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
100 γρ. καλαμαράκια
3 γαρίδες Νο 2
70 γρ. χταπόδι
προαιρετικά 3 μπαστουνάκια καβουρόψυχα
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 μικρό αγγούρι και 1 μεγάλη ντομάτα κομμένα σε κύβους
ελαιόλαδο όσο θέλετε
ξύδι όσο θέλετε
αλάτι, πιπέρι

Για την σος (σάλτσα κοκτέιλ):
1 κ.γ. μουστάρδα
3 κ.γ. κέτσαπ
μισή κούπα μαγιονέζα
μισή κούπα κρεμά γάλακτος
αλάτι
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια αφού τα έχουμε πρώτα αλευρώσει. Τις γαρίδες τις βάζουμε στη σχάρα, είναι πιο νόστιμες από βραστές. Το χταπόδι το βράζουμε με κόκκινο κρασί, φύλλα δάφνης και με λίγους κόκκους πιπεριού και μετά το βάζουμε στη σχάρα μέχρι να ροδίσει. Την καβουρόψυχα τη βάζουμε και αυτή στην σχάρα. Τα θαλασσινά μας όπως τα ψήνουμε τα αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε όλα τα σαλατικά μαζί με τα μυρωδικά μας σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Έπειτα τα βάζουμε σε μια πιατέλα και στρώνουμε από πάνω όμορφα τα θαλασσινά μας. Πασπαλίζουμε από πάνω ακόμα με λίγα μυρωδικά.
Εάν θέλουμε να ξεφύγουμε από την μεσογειακή μας γεύση χρησιμοποιούμε και την σάλτσα κοκτέιλ: Βάζουμε όλα τα υλικά της σος σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr