Σάλτσα ντομάτας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
3 κιλά ώριμες τομάτες
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. ζάχαρη
2 φύλα δάφνης
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
5 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ και λίγο εξτρά λάδι για το τέλος
Εκτέλεση
Τρίβουμε τις τομάτες τις βάζουμε σε κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν μέχρι να πιει όλα τα υγρά και να πήξει καλά. Μόλις κρυώσει τη βάζουμε σε βάζο, προσθέτουμε λάδι στην επιφάνεια και την αφήνουμε στο ψυγείο. Κάθε φορά που τη χρησιμοποιούμε προσέχουμε να έχει λάδι στην επιφάνεια. Διατηρείται μήνες και είναι έτοιμη για μακαρονάδες, πιλάφι η για να τη βάλουμε σε κοκκινιστό κρέας.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr