Σφολιατάκια μήλου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
4 μερίδες
4 μήλα σκληρά
40 γρ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
50 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
30 γρ. σταφίδες
½ κ. γ. κανέλλα και γαρίφαλο
2 κ. σ. κονιάκ
1 κ. σ. ζάχαρη καστανή
1 κ. σ. βούτυρο
χυμό από μισό λεμόνι
1 πακέτο σφολιάτα
λίγο γάλα χτυπημένο με έναν κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε με ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από το κοτσάνι προς τα κάτω, στο κενό που θα δημιουργηθεί βάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη κανέλλα με το γαρίφαλο, το βούτυρο και το κονιάκ καλά για να αναμειχθούν. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα μήλα. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 4 τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε το καθένα μήλο πάνω σε κάθε κομμάτι σφολιάτας. Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε τα μήλα, για να τις κολλήσουμε ρίχνουμε λίγο νερό. Τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και το γάλα με το αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr