Σκαλοπίνια κοτόπουλου με σάλτσα λεμόνι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
8 σκαλοπίνια
4 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
125 γρ. χυμό λεμονιού
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα σκαλοπίνια και τα αλευρώνουμε. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με τις 5 κουτ. ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε από 4 λεπτά σε κάθε πλευρά. Προσθέτουμε και το βούτυρο και σοτάρουμε για αλλά 4 λεπτά, από 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν σερβίρουμε, ψιλοκόβουμε επάνω μαϊντανό.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr