Σοκολατένια βασιλόπιτα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
50 γρ. αλεύρι
225 γρ. καστανή ζάχαρη
225 γρ. βούτυρο
250 γρ. μαύρη σοκολάτα
80 γρ. αμυγδαλόσκονη
1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
Για γαρνίρισμα:
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
150 ml κρέμα γάλακτος ( πλήρης σε λιπαρά)
1 ½ κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 ρόδι καθαρισμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Εν τω μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά, τα αφήνουμε λίγο και όταν είναι έτοιμα τα αυγά ενώνουμε το μίγμα των αυγών με το μίγμα της σοκολάτας, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αλεύρι και το μπέικιν συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί 23 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ◦C για περίπου μισή ώρα. Μέχρι να κρυώσει ετοιμάζουμε το γλάσο για τη διακόσμηση. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σχεδόν μέχρι να βράσει. Την αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και τη σοκολάτα ψιλοκομμένη. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από τη βασιλόπιτά μας και διακοσμούμε με κόκκους ροδιού. Μη ξεχάσετε να βάλετε και το φλουρί, Καλή Χρονιά!

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr