Σοκολατένια κρεμά σε ποτήρια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
120 γρ. κουβερτούρα
1/2 κ. γ. άρωμα βανίλιας
3 κρόκοι αυγών
1/4 φλ. ζάχαρη καστανή
Λίγο αλάτι
Κρέμα γάλακτος χτυπημένη με λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς. Ετοιμάζετε ένα μεγάλο ταψί με νερό βραστό που θα βάλετε μέσα 4 ατομικά φορμάκια. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία να κάψει. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε σοκολάτα και το άρωμα βανίλιας και χτυπάτε . Σε μπολ χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι από το μίγμα της κρέμας γάλακτος και χτυπάτε απαλά να ενωθούν καλά. Αδειάζετε το υπόλοιπο της κρέμας γάλακτος στο μίγμα των αυγών να πέφτει σαν κλωστή. Μοιράζετε το μίγμα σε 4 φορμάκια και τα βάζετε στο ταψί με το νερό. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 25 λεπτά ώσπου να πήξουν ελαφρά οι κρέμες ( μην τις παραψήσετε γιατί θα πήξουν όσο κρυώνουν). Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και μεταφέρετε τα φορμάκια σε μια σχάρα. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σκεπάζετε καλά. Τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι και 1 μέρα. Σερβίρετε τις κρέμες με κρέμα γάλακτος χτυπημένη με λίγη ζάχαρη αν θέλετε

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr