Σοκολατένιοι σκαντζόχοιροι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2/3 φλιτζανιού (125γρ) ψιλή ζάχαρη
1 κουταλιά golden syrup
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλιά γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά κακάο σε σκόνη
125 γρ. κορν-φλεικς
2 κουταλιές βρόμη
2 κουταλιές καρύδα σε σκόνη
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το σιρόπι. αποσύρουμε από την φωτιά. ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα μέσα στο γάλα και το προσθέτουμε στα υλικά της κατσαρόλας. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ και το κακάο και στη συνεχεία ρίχνουμε τα κορν-φλεικς, τη βρόμη και την καρύδα. Αναμειγνύουμε το μείγμα του αλευριού με το μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουταλάκι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε στο ταψί να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τις πατάμε ελαφρά από πάνω με ένα πιρουνάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά. Όταν κρυώσουν τα διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr