Σολομός με κάρυ chu chee

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
3-4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
3 γεμάτες κουταλιές πολτό κάρυ chu chee

2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
4 φιλέτα σολομού 150 γρ. έκαστο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καρύδας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
Για το γαρνίρισμα :
4 κόκκινες πιπεριές
1 φύλλο καφίρ λάιμ (kaffir lime) ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το σπορέλαιο σε μικρή ρηχή κατσαρόλα ή σε τηγάνι μέχρι να κάψει.
2. Προσθέστε τον πολτό του κάρυ chu chee και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Εάν σβολιάσει προσθέστε λίγο γάλα καρύδας για να τον αραιώσετε και να διαλύσετε τους σβόλους.
3. Ρίξτε το υπόλοιπο γάλα καρύδας , ανακατέψτε καλά και αφήστε να βράσει.
4. Προσθέστε τα κομμάτια του σολομού και μαγειρέψτε γυρνώντας τα κατά διαστήματα, για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο και από τις δύο πλευρές. Ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται από το πόσο παχύ είναι το ψάρι.
5. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε ώσπου να πήξει η σάλτσα. Νοστιμέψτε με ζάχαρη καρύδας και σάλτσα ψαριού. Σερβίρετε ρίχνοντας πάνω στο ψάρι τη σάλτσα κάρυ και γαρνίρετε με μακρόστενες λωρίδες από κόκκινες πιπεριές τσίλι και κομματάκια από φύλλα καφίρ λάιμ.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr