Σολωμός με λεμόνι στο φούρνο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 φιλέτο σολωμού ενός κιλού
μισή κούπα βούτυρο
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο πολτοποιημένο, τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετούμε τον σολωμό πάνω σε μία λαδόκολλα. Αλείφουμε το ψάρι με το μείγμα από το βούτυρο και μετά κλείσουμε και δένουμε τη λαδόκολλα ώστε να κρατήσουμε τους υδρατμούς του καθώς θα ψήνεται.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε μετά αμέσως.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr