Σολομός ψητός με σάλτσα
Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
|
4 κομμάτια μεγάλα σολομού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
250 γρ. ζωμό από ψάρι (αν δεν έχουμε, βάζουμε νερό)
χυμός 1 λεμονιού
ρίγανη, αλάτι
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
λίγος κρόκος Κοζάνης (ζαφόρα) σε σκόνη ή μια κουταλιά γλυκού μουστάρδα σκόνη ή αλοιφή
|
 |
Εκτέλεση
|
Ροδίζουμε ελάχιστα το αλεύρι μέσα στο λάδι. Ρίχνουμε τον ζωμό ή το νερό λίγο λίγο και τον χυμό λεμονιού. Μετά ρίχνουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το λιωμένο σκόρδο και τη ζαφόρα ή τη μουστάρδα. Με αυτή την αραιή σάλτσα περιχύνουμε το ψητό ψάρι. Την πήζουμε όσο θέλουμε βράζοντάς την λίγο παραπάνω.
|
|