1. Βάλτε τα πρώτα 3 υλικά και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά για 3 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με πάγο και βάλτε μέσα τη κατσαρόλα με μίγμα με το κρασί και τη ζάχαρη και το λάιμ και αφήστε το, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να κρυώσουν (περίπου 1 ώρα).
2. Στη συνέχεια βάλτε το μίγμα του σορμπέ στη παγωτομηχανή και όταν είναι έτοιμο καταψύξτε το για 8 ώρες.
3. Ανακατέψτε ελαφρά τα βατόμουρα με τη ζάχαρη, το κρασί και το ξύσμα λάιμ και τα βάζετε στη κατάψυξη για δύο ώρες.
4. Σερβίρετε το σορμπέ με το κατεψυγμένο μίγμα των βατόμουρων.
|