Σουφλέ μπρόκολο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
300 γραμμάρια μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 μεγάλα αυγά
1-3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1-1/2 φλιτζάνι τριμμένο έμμενταλ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε βαθμούς 170 ° C και ρυθμίζουμε μια σχάρα φούρνου στη μεσαία θέση. Βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/3 φλιτζανιού νερό. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το μπρόκολο να είναι al dente και το νερό να έχει εξατμιστεί, 3-4 λεπτά περίπου.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το πιπέρι καγιέν.

Τοποθετούμε το μπρόκολο και τα κρεμμυδάκια ομοιόμορφα μέσα στο πυρέξ. Πασπαλίζουμε το τυρί από πάνω. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών πάνω στο τυρί.

Ψήνουμε για περίπου μία ώρα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr