Σούπα μινεστρόνε με τορτελίνια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 μεγάλα κοτσάνια σέλινου κομμένα σε ροδέλες
2 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες με χυμό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 πακέτο τορτελίνι με τυρί
τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα στην κουζίνα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σέλινο και τα καρότα και μαγειρεύουμε για περίπου 3 έως 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε και τις τομάτες σε κύβους με το χυμό τους και αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας και τη ρίγανη με το βασιλικό.

Βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά περίπου 10 με 15 λεπτά. Βάζουμε τα τορτελίνια, προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό ώστε να επιπλέουν και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σερβίρουμε τη σούπα προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr