Σπαγγέτι με καλαμαράκια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
500 γρ.μακαρόνια Νο 6
500 γρ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
σπανάκι ψιλοκομμένο ή κατεψυγμένο περίπου 10 φύλλα
2 μεσαίες ώριμες ντομάτες
λίγο πελτέ
αλάτι, πιπέρι
λίγο κόκκινο πιπέρι
6-7 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε αλατισμένο νερό και συγχρόνως ετοιμάζουμε σε κατσαρολάκι τη σάλτσα ως εξής:
Bάζουμε το λάδι στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε. Έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καλαμαράκια αφού τα έχουμε πλύνει και τα αφήνουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Όταν εξατμιστούν τα υγρά τους τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα την οποία έχουμε περάσει ξεφλουδισμένη στο μπλέντερ και λίγο πελτέ για να κοκκινίσει περισσότερο η σάλτσα, ρίχνουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και λίγο κόκκινο πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και τη σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα βουτυρώνουμε λίγο και προσθέτουμε τη σάλτσα!
Καλή όρεξη!?

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr