Σπαγγέτι 4 τυριά

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
250 γρ. σπαγγέτι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού μίγμα από αποξηραμένο βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι φοντίνα
1/4 φλιτζάνι έμμενταλ
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό.

Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθούν όλα, περίπου 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε, περίπου 1-2 λεπτά. Εάν το μείγμα είναι πάρα πολύ πηκτό, προσθέτουμε γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό και σχοινόπρασο, αν θέλουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr