Σπαραγγοκροκέτες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό σπαράγγια καθαρισμένα και βρασμένα
2 αυγά
1 κρεμμύδι αλεσμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
4 φέτες του τοστ περασμένες στο μπλέντερ
φρυγανιά τριμμένη (τόση όση χρειάζεται το μείγμα να σφίξει)
1 κ.γ. ξύδι
μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δυόσμο, βεγκετα λαχανικών
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε τα σπαράγγια τα βράζουμε και μετά τα ρίχνουμε στο μπλέντερ τα κάνουμε ένα χυλό μετά περνάμε το μείγμα από ένα τρυπητό έτσι ώστε να περάσει μόνο ο χυλός και όχι πιθανόν φλούδες από τα σπαράγγια. Η υπόλοιπη συνταγή εκτελείται όπως και η συνταγή του κιμά δηλ. όλα τα υλικά μαζί μόνο που ρίχνουμε στο τέλος την φρυγανιά έτσι ώστε να κάνουμε το μείγμα ευκολόπλαστο. Πλάθουμε μικρές κροκέτες σε ότι σχήμα μας αρέσει και σε ένα μπολ βάζουμε λίγο αλεύρι και λίγη φρυγανιά και περνάμε τις κροκέτες πριν τις ρίξουμε σε μπόλικο καυτό λαδί για τηγάνισμα (σε κατσαρολικό καλύτερα για να μην αρπάξουν στο τηγάνι).

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr