Σπετσοφάϊ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
800 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
400 γρ. πράσινες πιπεριές
200 γρ. μελιτζάνες
100 γρ. ξερά κρεμμύδια(χοντροκομμένα)
400 γρ. ώριμες τομάτες
2 φύλλα δάφνης
4 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. ελαιόλαδο
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
10 γρ. τοματοπελτέ
δυόσμο(φρέσκο)
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πλατιά κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε πιπεριές και μελιτζάνες(κομμένα σε χοντρά κομμάτια).Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το μισό λάδι και ετοιμάζουμε τη σάλτσα .Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε κύβους, αραιώνουμε τον τοματοπελτέ σε νερό, ψιλοκόβουμε δυόσμο και μαϊντανο. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο ,τα κρεμμύδια και σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε τις τομάτες, τον τοματοπελτέ ,τα φύλλα δάφνης, δυόσμο, μαϊντανό, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λουκάνικα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

*ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΟΥΝΤΡΙ.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr