Σπιτικό λικέρ του καφέ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
100 γρ. κόκκους καφέ
250 ml αλκοόλ
500 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Θρυμματίζετε τους κόκκους να γίνουν σκόνη. Τους ρίχνετε σε γυάλινη καράφα μαζί με το αλκοόλ και το μισό νερό και το αφήνετε για 1 βδομάδα. Ετοιμάζετε ένα σιρόπι με την ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό και αφήνετε να κρυώσει. Φιλτράρετε το μίγμα του καφέ και ανακατέψτε το με το σιρόπι. Ξαναρίξτε το στην καράφα και αφήστε το για έναν μηνά να ξεκουραστεί πριν το χρησιμοποιήσετε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr