Τα ταρτάκια της γιαγιάς

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
150 γρ. αλεύρι
20 γρ. βούτυρο
20 γρ. ζάχαρη
2 κρόκοι
2-3 κουταλάκια κρύο νερό

Γέμιση:
3 κουταλάκια μαρμελάδα βερίκοκο
2 κουταλάκια τρίμματα ψωμιού
1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτα μπαχαρικά (κανέλα και γαρύφαλλο)

Κρέμα:
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε το αλεύρι με ελάχιστο αλάτι σε μπολ. Τρίβετε μέσα το βούτυρο να γίνουν τρίμματα. Προσθέτετε την ζάχαρη και κάνετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Ανακατεύετε τα αυγά με το νερό και ρίχνετε στο μίγμα το αλεύρι. Ζυμώνετε να γίνει απαλή ζύμη. Απλώνετε τη ζύμη σε φύλλο με πάχος 1/2 εκ. Χωρίζετε σε 12 στρογγυλά κομμάτια και βάζετε σε 12 ατομικά ταρτάκια. Αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Σκεπάζετε την βάση τους με ξερά φασολιά και ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 10-15 λεπτά. Πετάτε τα φασολιά και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμα. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης. Βάζετε σε κάθε ταρτάκι από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Ετοιμάζετε την κρέμα (χτυπάτε απαλά όλα τα υλικά της κρέμας και μοιράζετε στις τάρτες). Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 25-30 λεπτά να πήξει η κρέμα. Σερβίρονται είτε ζεστά είτε κρύα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr