Τάρτα με μανιτάρια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Για τη ζύμη:
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι ολικής αλέσεως
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 του φλιτζανιού ταχίνι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 με 4 κουταλιές κρύο νερό

Για τη γέμιση:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 κιλό μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1/2 κουταλάκι αλάτι
3/4 του φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα
2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανό
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα αλεύρια και το αλάτι. Προσθέτουμε το ταχίνι, το λάδι, και 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Προσθέτουμε και 1 κουταλιά της σούπας νερό, αν χρειαστεί.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα.

Ψήνουμε μέχρις ότου η ζύμη να είναι χρυσαφένια και τραγανή, περίπου 35 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 4 λεπτά.

Προσθέστε τα μανιτάρια και το αλάτι. Μαγειρεύουμε έως ότου τα μανιτάρια να είναι τρυφερά, 6 έως 8 λεπτά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο κύπελλο, αναμιγνύουμε τη γραβιέρα, τα αυγά, το μαϊντανό και το μίγμα μανιταριών.

Ρίχνουμε τη γέμιση στην τάρτα.

Ψήνουμε για 30 έως 35 λεπτά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr