Τάρτα μήλου με σφολιάτα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 40 γρ ζάχαρης
- 40 γρ βούτυρο
- 2 μεγάλα μήλα (450-500 γρ συνολικά)
Εκτέλεση
Απλώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.

Πάνω στην λαδόκολλα απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο ή λιγότερο και από πάνω πασπαλίζουμε το 1/3 της ζάχαρης.

Τοποθετούμε την σφολιάτα πάνω στην λαδόκολλα.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, ιδανικά σε πάχος 1,5-2 χιλιοστών.

Απλώνουμε τα μήλα στην σφολιάτα, έτσι ώστε η κάθε φέτα να καλύπτει μερικά την άλλη και περιμετρικά αφήνουμε 1 εκατοστό κενό.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και με ένα πινέλο ή ένα κουταλάκι, το απλώνουμε πάνω από τα μήλα. Στο τέλος πασπαλίζουμε την ζάχαρη και είμαστε έτοιμοι για να ψήσουμε την τάρτα μήλου.

Την τοποθετούμε σε μεσαίο ύψος, σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C, για 30 λεπτά.

Κόβουμε την τάρτα μήλου σε κομμάτια και την απολαμβάνουμε αμέσως.

Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές του Always Hungry μπείτε τώρα στο blog του εδώ: Always Hungry

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr