Τηγανητά λαχανοπιτάκια

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Για τη γέμιση:
750 γραμμ. σπανάκι
1 μικρό κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Για τη ζύμη:
2,5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1/3 φλ. γάλα
ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Πλένετε τα λαχανικά και τα βράζετε σε λίγο αλατισμένο νερό 5-7 λεπτά. Τα σουρώνετε καλά και κατόπιν τα τεμαχίζετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέσα στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς και αλατοπιπερώνετε.
Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και ρίχνετε μια πρέζα αλάτι. Σχηματίζετε μια λακκούβα και ρίχνετε μέσα τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρά προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε τη ζύμη πάνω σε λεία επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με αλεύρι και την κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 10 εκ. Απλώνετε λίγη γέμιση στο μέσο κάθε κομματιού. Διπλώνετε σχηματίζοντας μισοφέγγαρο και πιέζετε τις άκρες να κλείσουν. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε και τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τα σερβίρετε ζεστά.
Εναλλακτική πρόταση: Για τη γέμιση μπορείτε να σοτάρετε το σπανάκι προσθέτοντας αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγες σταφίδες σουλτανίνες που έχετε μουσκέψει σε νερό.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr