Το κέικ του παραδείσου

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
160 γρ. ζάχαρη
15 + 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25 γρ. τριμμένη φουντουκόψιχα
50 γρ. κακάο
6 ασπράδια αυγών
αλάτι
30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Αλείφουμε μια φόρμα του κέικ με βούτυρο και πασπαλίζουμε με 15 γρ. αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε λίγη λίγη 125 γρ. ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη φουντουκόψιχα και 35 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το μίγμα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά προς μια πάντα κατεύθυνση. Μεταφέρουμε στη φόρμα του κέικ και στρώνουμε καλά το μίγμα. Ψήνουμε στη μεσαία σκάρα επί 40-45 λεπτά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr