Τραγανή πίτσα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι
180 γρ. χλιαρό νερό
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ. σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το τριμμένο σκόρδο.
Ανακατεύουμε και τέλος πλάθουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και την αφήνουμε 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί.
Αφού φουσκώσει η ζύμη την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη στο πάχος της αρεσκείας μας. Την αλείφουμε με σάλτσα ντομάτας (ketchup), πράσινη πιπεριά, μανιτάρια, τριμμένο τυρί και ότι άλλα τραβάει η όρεξή μας. Τέλος την αδειάζουμε πάνω σε αναποδογυρισμένο ταψί που ακουμπάει στον πάτο του φούρνου και έχει προθερμανθεί για 15' στους 250 βαθμούς. Να προσέξουμε ο πάτος της πίτσας να είναι καλά αλευρωμένος. Την ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr