Τράιφλ με βατόμουρα

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο
4 φλιτζάνια βατόμουρα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 1/2 κιλό κέικ
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, ¼ του φλιτζανιού νερό, και το χυμό λεμονιού και τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη, 1 έως 2 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε τη μαρμελάδα με 3 φλιτζάνια βατόμουρα και τα πολτοποιούμε ελαφρώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.

Κόβουμε το κέικ σε φέτες και αλείφουμε και τις δύο πλευρές τους με το σιρόπι λεμονιού.

Τοποθετούμε το 1/3 των φετών εφαρμοστά στον πυθμένα ενός γυάλινου μπολ κόβοντας τις άκρες εάν είναι απαραίτητο. Απλώνουμε στο κέικ το 1/3 του μίγματος βατόμουρου και στη συνέχεια το 1/3 της κτυπημένης κρέμας. Επαναλαμβάνουμε για άλλες δύο στρώσεις και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα βατόμουρα. Το βάζουμε στο ψυγείο.

Το Τράιφλ με Βατόμουρα είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr