Τριγωνάκι με γέμιση καρύδι και αυγό

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
250 γρ. καρύδι (τριμμένο)
100 γρ. ζάχαρη
αυγά όσα χρειαστεί για να μαλακώσει το μίγμα
2 κιλά φύλλο κρούστας
βούτυρο αγελαδινό

για το σιρόπι:
250 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
λίγη γλυκόζη
χυμό λεμονιού
βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το τριμμένο καρύδι με τη ζάχαρη και ρίχνουμε αυγά για να γίνει μαλακό μίγμα, συνήθως 2 αλλά μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα αλείφουμε ένα-ένα με βούτυρο λιωμένο αγελαδινό, μέχρι να συμπληρώσουμε 6 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες 8 καθετές, 2 οριζόντιες. Βάζουμε γέμιση στην κάτω άκρη της κάθε λωρίδας και τυλίγουμε τριγωνικά. Όταν συμπληρωθεί το ταψί, αλείφουμε πάλι με βούτυρο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε κρύο το σιρόπι για να απορροφηθεί καλά.

Εκτέλεση για το σιρόπι:
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη να βράσουν τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr