Τρούφες σοκολάτας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
2 κ.σ. λικέρ καφέ
130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 γρ. βιτάμ
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κ.σ. ανθόγαλα

Για γαρνιτούρα:
κακάο σε σκόνη ή σοκολάτα τρούφας
Εκτέλεση
1. Διαλύουμε σε φλυτζανάκι τον καφέ με το λικέρ. Λιώνουμε σε κατσαρόλα μπεν μαρί τη σοκολάτα. Προσθέτουμε στη σοκολάτα το μίγμα του καφέ και ανακατεύουμε.
2. Χτυπάμε σε μπολ το βιτάμ με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και το ανθόγαλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει 1 ώρα περίπου.
3. Πλάθουμε το μίγμα σε τρούφες και τις τυλίγουμε στο κακάο ή την τριμμένη τρούφα σοκολάτας. Τοποθετούμε τις τρούφες σε απόσταση μεταξύ τους σε ταψάκι στρωμένο με λαδόχαρτο. Τις βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες να σφίξουν και σερβίρουμε.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr