Τσιπούρες με δεντρολίβανο και βασιλικό

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
4 τσιπούρες μεγάλες, περίπου 400 γρ. η μια
2 λεμόνια κομμένα σε ροδέλες
φύλλα δεντρολίβανου ( κλωναράκια)
1 κ. σ. φρέσκος βασιλικός
1 κ. γ. ρίγανη
6 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ℃ στις αντιστάσεις. Τρίβουμε μέσα έξω τα ψάρια με αλάτι και γεμίζουμε τη κοιλιά τους με τις φέτες λεμονιού και τα μυρωδικά εκτός από τη ρίγανη ψιλοκομμένα. Τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και περιχύνουμε και από 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο καθένα και πασπαλίζουμε με ρίγανη . Ψήνουμε για 15΄ , τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Ρίχνουμε πιπέρι αναλόγως τη γεύση μας και είναι έτοιμα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr