Τυρόπιτα κουρού

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Για τη ζύμη:
1 κεσέ γιαούρτι
1 κεσέ λάδι
100 γρ. κεφαλοτύρι
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι-πιπέρι
Για τη γέμιση:
3/4 του κιλού διάφορα τυριά (φέτα,γκούντα..κτλ)
2 αυγά
λίγο άνηθο ή μαιντανό
Εκτέλεση
Φτιάχνω πρώτα το μίγμα με τα αυγά και τα τυριά. Στη συνέχεια ανακατεύω όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και καταλαβαίνω ότι είναι έτοιμη όταν πια δε κολλάει στα χέρια. Τη χωρίζω σε δύο ίσες μπάλες. Παίρνω μια λαδόκολλα και τη κόβω στο σχήμα του ταψιού. Τη μία μπάλα ζύμης την απλώνω στο ταψί αφού πρώτα το έχω λαδώσει. Ρίχνω από πάνω το μίγμα με τα τυριά και στη λαδόκολλα απλώνω την υπόλοιπη ζύμη, τη τοποθετώ στο ταψί, αφαιρώ τη λαδόκολλα και κόβω τη πίτα σε κομμάτια.
ψήνω στους 180 C για 45 λεπτά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr