Τζατζίκι μελιτζάνας

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή στη σχάρα (γίνονται πιο νόστιμες γιατί έχουν την γεύση και το άρωμα του καπνιστού) τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο και γυρίζοντας σε τακτά διαστήματα ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε με προσοχή τη φλούδα και με ένα πιρούνι πατάμε τη σάρκα τους ώστε να λιώσει. Βάζουμε τη λιωμένη σάρκα αφού πρώτα την αλατίσουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε για λίγο ώστε να αποβάλλει τα υγρά.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, ρίχνουμε τη μελιτζάνα, ελαιόλαδο και ξύδι κατά βούληση, το σκόρδο πολτοποιημένο, πιπέρι και αλάτι (αν χρειάζεται επιπλέον, εξαρτάται από το γούστο του καθένα) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.
Καλό είναι να μπει λίγη ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε, για να "δροσιστεί".

Αποτελεί πολύ καλό συνοδευτικό για ψητό αρνάκι, κροατικά κλπ.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr