Βαφλοτηγανίτες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
2 αυγά
300 γρ. αλεύρι
100 ml νερό
300 ml γάλα
30 γρ. μπέικιν πάουντερ

(για τα υπόλοιπα βαλτέ την φαντασία σας να δουλέψει: παγωτό, σαντιγί, σιρόπι, φρούτα...)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά με το μίξερ

Για βάφλες:
Λαδώνουμε την βαφλιέρα με πινέλο κάθε φορά που βάζουμε νέο υλικό για να μην μας κολλήσει. Γεμίζουμε μια μεγάλη κουτάλα και ρίχνουμε το υλικό μέσα στη βαφλιέρα,
στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία για να κάνει κρουστά και πιέτα χαμηλώνουμε για να μην μας καεί

Για τηγανίτες:
Λαδώνουμε το τηγανάκι με πινέλο και ακολουθούμε την ιδία διαδικασία με της βάφλες με την διαφορά ότι όταν κάνει κρουστά από την μια μεριά τότε με την βοήθεια μιας σπάτουλας αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα μας για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

Στο τέλος τις γαρνίρουμε με ότι θέλουμε (φαντασία να υπάρχει και όλα γίνονται). Καλή επιτυχία!

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr