Βασιλόπιτα κέικ

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
125 γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο αλεσμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
125 γρ. φιστικί Αιγίνης αλεσμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
6 αυγά
250 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν
300 γρ. αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνο χωρίς κουκούτσι, βερίκοκο, σύκο)
βανίλια 2 ξυλάκια
150 γρ. λικέρ amaretto
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από το βραδύ τα ξερά φρούτα μέσα στο amaretto. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την αχνή τη βανίλια και τις 2 σκόνες- αμυγδάλου φιστικιού-μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια λευκή κρεμά. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φρούτα με το amaretto και το ρίχνουμε στο πρώτο μίγμα συνεχίζοντας το χτύπημα και ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά. Όταν τα απορροφήσει το κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν ανακατεύουμε με μια κουτάλα μερί να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Όταν κρυώσει το καλύπτουμε με αχνή.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr