Βιετναμέζικη σούπα με μοσχάρι και ρυζομακάρονα (pho bo soup)

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
Ζωμός μοσχαριού:
1 μικρό κρεμμύδι τεμαχισμένο
1 ραβδί τζίντζερ των 5 εκ.
1 κιλό κόκαλα από μοσχάρι
12 φλ. νερό
6 αστεροειδή γλυκάνισα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
500 γρ. άπαχο τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας
Νουντλ:
1 πακέτο των 450 γρ. ξηρά, επίπεδα νούντλ ρυζιού (ρυζομακάρονα, pho)
Γαρνίρισμα:
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
10 κλαράκια φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένα
1 φλ. φύτρα φασολιών
10 κλαράκια βασιλικός
10 κλαράκια φρέσκο κουλάντρο (ngo gai)
Φρέσκες κόκκινες ή πράσινες πιπεριές τσίλι κομμένες σε λεπτές φέτες
Συνοδευτικά:
κομμάτια λάιμ ή λεμονιού
σος ψαριού
χόιζιν σος
καυτερή τσίλι σος
Εκτέλεση
1. Ψήνουμε στο γκριλ κρεμμύδι και τζίντζερ μέχρι να δείχνουν καψαλισμένα. Με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού λιώνουνμε το τζίντζερ και το βάζουμε στην άκρη.
2. Πλένουμε τα κόκαλα μοσχαριού, τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε νερό να τα σκεπάσει. Αφήνουμε να πάρουν βράση και αμέσως χύνουμε αυτό το νερό της «πρώτης βράσης». Προσθέτουμε άλλα 12 φλ. φρέσκο νερό και το αφήνουμε να βράσει και πάλι. Αφαιρούμε και πετάμε τον αφρό. Προσθέτουμε το ψημένο κρεμμύδι και το τζίντζερ, το αστεροειδές γλυκάνισο, αλάτι και ζάχαρη. Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το ωμό μοσχάρι και το βάζουμε στην άκρη. Βγάζουμε τα κόκαλα από τον ζωμό, αφαιρούμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα καρυκεύματα.
3. Μουσκεύουμε τα νουντλ σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα για σούπα βάζουμε 2 λίτρα νερού να βράσουν. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα νουντλ και βράζουμε για 7 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας που και που μέχρι τα νουντλ να γίνουν τρυφερά.
4. Ξεπλένουμε τα νουντλ με τρεχούμενο κρύο νερό και τα βάζουμε στην άκρη. Ξαναβάζουμε τον ζωμό να βράσει σε δυνατή φωτιά.
5. Για το σερβίρισμα: Κατανέμουμε τα νουντλ σε 4-6 μεγάλα μπολ σερβιρίσματος. Απλώνουμε τις λεπτές φέτες από το ωμό μοσχάρι και, από πάνω, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το φρέσκο κόλιαντρο. Χύνουμε τον καυτό ζωμό πάνω στα νουντλ και σερβίρουμε αμέσως. Ο καυτός ζωμός θα μαγειρέψει τις λεπτές φέτες μοσχαριού. Η Pho συνοδεύεται πάντα από φύτρα φασολιών, φύλλα βασιλικού, κουλάντρο και πιπεριές τσίλι. Σερβίρουμε με κομμάτια λάιμ και λεμονιού, σος ψαριού, χόιζιν σος και καυτερή τσίλι σος.




Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr