Βοδινό με πράσινο κάρυ και ταϊλανδέζικα νουντλς

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
3-4 γεμάτες κουταλιές της σούπας πολτός πράσινου κάρυ
700 γρ. βοδινό κρέας, σε μικρά κομμάτια
3-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι φύλλα γλυκού βασιλικού (bai horapha)
4-6 κόκκινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη. Μόλις κάψει χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε τον πολτό του κάρυκαι τηγανίστε διαλύοντας τυχόν σβόλους. Ανακατεύετε συνέχεια ώστε να μην αφήσετε το κάρυ να καεί.
2. Προσθέστε λίγο από το γάλα καρύδας στον πολτό του κάρυ για να αραιώσει. Κρατήστε το υπόλοιπο για αργότερα. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει, ανακατεύοντας ώστε να μην κολλήσει.
3. Προσθέστε το κρέας και ανακατέψτε. Αφήστε πάλι το κάρυ να βράσει και μαγειρέψτε το κρέας έως ότου μαλακώσει. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα καρύδας, αφήστε να ξαναβράσει για λίγο και νοστιμέψτε το με τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη. Πριν το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέστε τα φύλλα του βασιλικού και τις φέτες; Από κόκκινες πιπεριές τσίλι.
4. Σερβίρετε αυτό το πιάτο με ρύζι ή πάνω σε μαγειρεμένο khanom chin , δηλ. το ταϊλανδέζικο σπαγγέτι το οποίο πωλείται σε κουτί με την ονομασία nguan soon.
Μπορείτε να βρείτε τον πολτό του πράσινου κάρυ σε αγορές και καταστήματα με ασιατικά προϊόντα, σε συσκευασία κενού αέρος, είτε σε κονσέρβα. Η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από την αλμυρότητα του συγκεκριμένου παλτού. Αντίστοιχα θα πρέπει να προσαρμόσετε και τα υπόλοιπα συστατικά ανάλογα με το γευστικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Για αυτό καλό είναι να δοκιμάζετε το φαγητό προτού ρίξετε τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr