Βουτήματα με μαρμελάδα βατόμουρο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και το αμυγδαλέλαιο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ανοίγουμε τη ζύμη σε επιφάνεια που έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι και την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια (κύκλους). Ανοίγουμε στο κέντρο μια μικρή τρύπα. Τα τοποθετούμε σε ρηχή λαμαρίνα που την έχουμε λαδώσει και τα ψήνουμε στους 180 C, για 15 - 20 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα ενώνουμε ανά ζεύγη, τοποθετώντας ανάμεσά τους μαρμελάδα βατόμουρο.

Συμβουλές:
-Αντί για αμυγδαλέλαιο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υγρή βανίλια.
-Διαλέγουμε μαρμελάδα σφιχτή. Αν δεν μας αρέσει το βατόμουρο χρησιμοποιούμε άλλη της αρεσκείας μας.
-Στο κέντρο που ανοίξαμε την τρυπούλα βγαίνει η μαρμελάδα κι έχουμε ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr