Χιονάνθρωποι από αμύγδαλο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
660 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα (σκόνη)
500 γρ. αχνή
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
4 ασπράδια αυγών
60 καρφάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την αμυγδαλόσκονη με 100 γρ. από την αχνή και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τα ασπράδια και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα εύπλαστη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε 40 μπαλάκια, 20 μεγάλα, 20 μικρά. τοποθετούμε τα μεγάλα μπαλάκια πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πιέζουμε ελαφρώς τις μικρές μπαλίτσες πάνω στις μεγάλες για να κάνουμε το κεφάλι. Για τα μάτια και τη μύτη χρησιμοποιούμε τα καρφάκια γαρίφαλο. Καρφώνουμε 2 για μάτια και ένα με το καρφί απ'έξω για τη μύτη. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.
Θα βγουν τραγανά από έξω, μαλακά από μέσα. Ρίχνουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη αχνή και ρολάρουμε τους χιονάνθρωπους με προσοχή όσο είναι ακόμα ζεστοί.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr