Χοιρινά μπριζολάκια με σος εσπρέσο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
8 μπριζολάκια χοιρινά (από τον λαιμό)
μισό κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
3 ποτηράκια εσπρέσο
2 κουταλιές πευκόμελο
1 κουταλιά γκαράμ μασάλα (από ασιατικό παντοπωλείο)
1,5 κουταλιά αλάτι
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
Για τη σαλάτα:
1 αγγούρι
1 χούφτα βασιλικός πλατύφυλλος
1 ματσάκι κόλιαντρος φρέσκος
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
Εκτέλεση
1. Σε ένα κεραμικό σκεύος βάζουμε τα μπριζολάκια και όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε με τα χέρια. Τα αφήνουμε από βραδύς στο ψυγείο ή για 3 ώρες τουλάχιστον σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
2. Ψήνουμε τα μπριζολάκια με ελάχιστο λάδι στο τηγάνι και, αφού ψη-θούν, τα βγάζουμε.
3. Βάζουμε στο τηγάνι τη μαρινάδα και την αφήνουμε να δέσει, περίπου για 7 λεπτά.
4. Για τη σαλάτα κόβουμε το αγγούρι σε μακρόστενες λωρίδες με τον πα-τατοκαθαριστή και ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά.
5. Σερβίρουμε τα μπριζολάκια με την σος και την σαλάτα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr